Довільне підписання

Вiталій (адміністратор)
23.06.2017, 15:39 (Відредаговано: 23.06.2017, 17:05)

Починаючи з версії 0.21.10 у Сонаті функціонує модуль "Довільне підписання". Він призначений для підписання будь-яких документів електронними ключами та відправлення їх контрагентам, а також для перевірки підписів на отриманих документах та їх зняття.

Модуль складається з двох окремих частин: верхня - підписання, нижня - перевірка/зняття підписів.

ПС. Зверніть увагу, що розмір файлів документів при роботі з модулем обмежено до 50 МБайт. Тобто, файли, більші за розміром не можна підписати чи перевірити.


Підписання

вставте опис до зображення

  • Зверху ліворуч розташовані галки підписів - за їх допомогою ви можете обрати, яким саме ключем (або ключами) з налаштованих у профілі підписувати документи.
  • Зверху праворуч розташована таблиця, у якій містяться файли (підготовані до підписання, підписані або відправлені). У першій колонці показано іконку файлу (якщо навести на неї мишку, то у підказці Соната вкаже опис типу цього файлу). Колонки "Папка" та "Назва файлу" містять відповідно місце, де розташовано файл, та його назву. Колонка "Стан" на різних етапах роботи інформує про поточний стан документу; тут також буде вказано помилки, якщо вони виникнуть при роботі з якимось документом.
  • Під таблицею розташоване поле "Окрема папка для підписаних файлів". Якщо там вказано якусь коректну папку на вашому комп'ютері - то підписані файли будуть зберігатися саме до неї. Якщо ж це поле порожнє, то підписані файли зберігаються поруч із непідписаними.

Порядок роботи з блоком підписання наступний:

  1. Налаштуйте галками (за необхідності) підписи, якими будете підписувати документи.
  2. Натисніть кнопку "Додати документи" та оберіть файли, які ви хочете підписати. Файли також можна просто перетягнути до таблиці.
  3. Натисніть кнопку "Підписати" - при цьому будуть підписані усі файли з таблиці, які ще не були підписані і стосовно яких у Сонаті не виникло ніяких помилок.
  4. Тепер підписані файли вже збережено поруч із початковими або у окремій папці. Якщо ви хочете одразу відправити їх поштою, то натисніть кнопку "Відправити" та оберіть один з варіантів ("контрагенту" з довідника або "за email адресою", яку можна вказати довільно). Зверніть увагу! Усі підписані документи зі списку будуть відправлені за однією адресою (або одному контрагенту). Не завантажуйте до списку документи до кількох адресатів одразу.
  5. Після підписання та (за потреби) відправлення, натисніть кнопку "Очистити", яка підготує блок для роботи з наступною групою документів.

Перевірка/зняття підписів

вставте опис до зображення

Робота цієї частини у цілому аналогічна підписанню. Ліворуч зверху міститься галка "Тільки перевірити": якщо вона встановлена, то підписи із документів зніматися не будуть - у списку документів буде тільки вказано, ким вони підписані. Якщо галка не встановлена, то після перевірки автоматично будуть збережені файли документів зі знятими підписами (як при підписанні - до тієї самою або окремою папки, вказаної знизу).

Технічна підтримка: support@sonata.biz.ua