Довідка по роботі з пакетом звітів

Боровик Володимир (партнер розробника)

З 27 листопада 2013 року Міндоходів запроваджено зміни до формату (стандарту) електронного документу звітності платників. Змінено формулювання визначення пакету документів, яке викладено наступним чином:

Пакет звітних документів – це певний перелік документів одного типу чи різних типів, що подаються суб’єктом в одному звітному періоді. Пакет повинен містити основний документ звітності та необхідні додатки до нього. Фізично пакетом документів є набір XML-файлів, які називаються згідно з форматом електронної звітності.

Граничний час очікування файлів при збиранні пакету 00.00 кожної доби. В разі відсутності будь якого з заявлених або обов'язкових файлів пакету на 00.00 години кожної доби ВСІ ІНШІ НАДІСЛАНІ ФАЙЛИ ПАКЕТУ НЕ ПРИЙМАЮТЬСЯ, ПРО ЩО НАДСИЛАЄТЬСЯ КВИТАНЦІЯ. У разі помилок в будь якому файлі пакету - не приймається весь пакет. Після виправлення помилок необхідно надсилати новий пакет документів.

Для того щоб додати додаток до пакету, необхідно визвати меню правим кліком мишки на потрібному нам додатку

Додати документ до пакету

та обрати основний документ пакету. Додавати до пакету, можливо лише не підписані і не відпривлені звіти.

Для того щоб видалити додаток з пакету, необхідно визвати меню правим кліком мишки на потрібному нам додатку та обрати Видалити з пакету.

Видалити документ з пакету

Відправляти пакети можна як одночасно (просто виділивши мишкою), так і послідовно.

Олена С.

Звіти не підписані і не відправлені, але "Додати до пакету" не активне (сіре). Чому?

Вiталій (адміністратор)
  1. Можливо, вони насправді не пов'язані (додаток не до того звіту).
  2. Можливо, вони створені за різними звітними періодами.
  3. Можливо, у них різні типи (звітний, уточнюючий...).

виділяла два разом коли імпортувала, кидає окремими документами, в Арт-мастере кидає пакетом,а в сонаті не хоче...

Вiталій (адміністратор)

Документи імпортуються пакетом тільки в тому разі, якщо вони були коректно пов'язані у пакет перед тим, у програмі, де їх було створено.

Libraries

відправив дод 5 до податкова декларація про майновий стан і доходи але не додав пакету що робити

ezvit_911

Непереживайте, он всё равно не примется. В квитанции №1 должно быть написано, что дод. 5 самостоятельно не подаётся. Делайте новый комплект отчётов и отсылайте (это если Вы отправили дод.5 БЕЗ декларации).

Импортировала деку НДС за апрель 2014 из ОПР (сформирована пакетом). Когда открываю деку в Сонате дека есть дод. № 5 к ней нет.Пришла квитанция № 2 принято пакетом!!!

Как правильно импортировать документы из другой программы пакетом???

Олександр Мартинюк

Якщо звіти коректно пов'язані в пакет іншою програмою, необхідно імпортувати їх за один раз. Якщо вони не поєднані в пакет, або були імпортовані окремо один від одного, об'єднати в пакет їх можна вже в Сонаті згідно даної інструкції.

julia1177

Здесь, в примере на картинке, показано, что документы импортировались с одним номером. Номер 1. При импорте пакета "Декларація плати за землю" та "Відомості про земельні ділянки" , декларация втягивается с номером 1, а ведомости с номером 2.. Соответственно отчёт не принимают. Как исправить номер в ведомости?

Вiталій (адміністратор)

А як це імпортувати за один раз??? Можна більш детально

Ольга#1446 (адміністратор)

На дане питання відповіла Вам в попередній темі. Зараз продублюю: переконайтеся, що Ваш звіт сформовано пакетом. Перейдіть до Сонати - Меню - імпорт - Звітів та Податкових накладних - в списку звітів оберіть Декларацію, затисніть Ctrl, та виділіть додатки (таким чином у Вас будуть виділені всі документи, що становлять пакет звіту) - обрати. При такому імпорті Декларація з додатками становитиме пакет документів. Сподіваюся, що Вам все зрозуміло.

aleksey_nelin

срочно нужна помощь! отправил декларацию по ФСН, додаток к ней не принят т.к. не знал про пакеты. сейчас получилось импортировать декларацию с додатком пакетом. как сделать так чтоб додаток отправить без декларации? буду очень благодарен за ответ!

Технічна підтримка: support@sonata.biz.ua