Податкова накладна у 2017 році

Вiталій (адміністратор)
12.01.2017, 11:51 (Відредаговано: 12.01.2017, 11:59)

Шановні користувачі!

Нагадуємо вам, що законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні" № 1797-VIII від 21 грудня 2016 року внесено наступні зміни до порядку заповнення та складання податкових накладних:

  1. Відтепер код товару згідно з УКТ ЗЕД (а для послуг - код послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг) є обов'язковим реквізитом податкової накладної.

  2. При цьому, (окрім випадків постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України) можна зазначати код товару або послуги не повністю, а тільки першими чотирма цифрами відповідного коду (або більше).

  3. Протягом 2017-го року не будуть застосовуватися штрафи за помилки у накладних стосовно заповнення коду товару або послуги.

Ці зміни набрали чинності з 1-го січня 2017 року.


На жаль, поточна форма податкової накладної (а також розрахунку) не підтримує формат коду Державного класифікатора продукції та послуг, що робить фактично неможливим заповнення накладних на послуги у відповідності до зазначених вище норм. Це також означає, що навіть за умови підключення відповідного довідника до накладних у Сонаті, така ПН все одно не зареєструється на шлюзі ДФС.

Фіскальна служба проінформувала нас, що вони займаються вирішенням цієї проблеми, але не назвали строків її вирішення. Тож, нам залишається чекати нової форми податкової накладної (або змін у форматі поточної форми). Втішним моментом поки може бути тільки, те що за помилки у коді послуги у 2017 році податківці не повинні штрафувати платників.

office#7657

Все это понятно. Но это все для составителей НН - у них никто не отменит налоговые обязательства за ошибки в составлении НН (не верный или отсутствует код). А вот для получателей такая НН не подлежит включению в налоговый кредит. Жуть.

bonia01121987

возникает ошибка при получении квитанции№2 на общий пакет F3000411. Ошибка: a0001 NO such user or invalid password. Как исправить эту ошибка?

Вiталій (адміністратор)

"NO such user or invalid password" - невірно вказана адреса або пароль до електронної пошти.

bonia01121987

всегда получала квитанции все и всё проходило. Не понимаю этой ошибки, так как первые квитанции пришли-то!? Что мне предпринять, чтоб получить квитанцию №2 на этот отчёт???

Вiталій (адміністратор)

Цю помилку видає не Соната, а ваш поштовий сервер. Соната тільки передає її вам. А я вам озвучив можливу причину.
Спробуйте видалити у Сонаті поштовий профіль та внести його заново.
Якщо помилка залишається - спробуйте зайти на цю пошту через браузер, увівши ту саму адресу та пароль.

У меня вопрос , если в зарегистрированной в ДФС налоговой накладной не заполнен код товара ,покупатель имеет право на налоговый кредит в этом случае

Вiталій (адміністратор)

Це питання не до нас, а до Фіскальної служби. Бо ми ми займаємося не податковими консультаціями, а технічною підтримкою Сонати.

kravchenko64

Вчера на сайте 1С-Звит было объявление касаемо услуг. Щодо внесеня коду УКТЗЕД для послуг в ПН - в поточну форму ПН/РК довідник підключатись не буде, вносити код не потрібно. Вказаний довідник буде підключений в нову форму ПН/РК, яка очікується в лютому-березні.

office#7657
18.01.2017, 15:09 (Відредаговано: 18.01.2017, 15:21)

Вчера на сайте 1С-Звит было объявление касаемо услуг. Щодо внесеня коду УКТЗЕД для послуг в ПН - в поточну форму ПН/РК довідник підключатись не буде, вносити код не потрібно. Вказаний довідник буде підключений в нову форму ПН/РК, яка очікується в лютому-березні.

kravchenko64@mail.ru

Укажите, пожалуйста, ссылку на это объявление. И разъяснение ФС по данному вопросу в отношении отнесения НН/РК в налоговый кредит за этот период.

Вiталій (адміністратор)

До чого тут ФС?
Це повідомлення стосується тільки 1С. Довідник у них у програмі не буде підключатися в існуючу форму. Це зрозуміло, бо стара форма ПН не підтримує його коди, немає сенсу підключати.
А щодо "вносити код не потрібно" - це лише фантазії розробників 1С, і не більше.

elenasemerei

Добрий день. підкажіть будь ласка, створила податкову накладну від 16.01.2017р., заходжу в програму 20.01.2017р.- соната попереджає,що до кінцевої дати реєстрації лишилося менше 3 днів, але ж у 2017році Таблиця. Строк реєстрації ПН/РК в ЄРПН

ПН/РК складено:

Строк реєстрації:

— у першій половині місяця

до останнього дня (включно) місяця складання

(тобто з 1 по 15 календарний день місяця включно)

— у другій половині місяця

до 15 календарного дня (включно) наступного місяця

(тобто з 16 по останній день місяця включно)

Вiталій (адміністратор)

Є така проблема, зараз займаємось її виправленням.
Гадаю, після наступного оновлення все буде добре.

oksana-oderij

Підкажіть будьласка, реєструвала за 04.01.17 податкові накладні показує їх як прострочені блакитним?

Вiталій (адміністратор)

Це помилка Сонати, у наступній версії повинно бути виправлено.

elena#9788

Подскажите пожалуйста, есть ли какие-нибудь перспективы на этой неделе увидеть новую податковую накладную? У меня услуги, на регистрацию накопилось уже много накладных.

Вiталій (адміністратор)

Це питання не до нас, а до ДФС.
У нас немає поки ніякої інформації щодо строків появи нової ПН.

aydar-otchet
23.01.2017, 15:27 (Відредаговано: 23.01.2017, 15:30)

Добрый день! Сегодня хотела зарегистрировать налоговые накладные за январь на товары, с кодом УКТЗЕД - но графа "Видправити на реестрацию" - не активна. Предлагается только отправить контрагенту или филиалу контрагента. С чем это связано?

Совсем заработалась - забыла подписать....сорри

Вiталій (адміністратор)
23.01.2017, 22:17 (Відредаговано: 23.01.2017, 22:18)

Це не графа, а пункт меню, як я зрозумів.
Він неактивний, поки ви не підпишете накладну.

Відповісти у темі

Відповісти

Технічна підтримка: support@sonata.biz.ua