Вийшла нова версія програми 0.14

Вiталій (адміністратор)

Вийшла нова версія програми "Соната"


У версії 0.14:

Додано:

  • Пошук/фільтр у довідниках - у стандартизованих довідниках з'явилася функція миттєвого (у процесі набору) фільтру або пошуку. Фільтр додано для простих списків - по мірі набору потрібного тексту у списку залишаються тільки відповідні рядки. Пошук доступний для деревовидних довідників - під час набору тексту у списку автоматично знаходиться та активується перший відповідний рядок. Для знаходження наступних рядків, які відповідають критеріям пошуку, треба натиснути кнопку "Шукати далі".
  • Контекстне меню у довідниках - до стандартизованих довідників додано контекстне меню (з'являється при натисненні на список правою кнопкою миші). Для деревовидних списків воно дозволяє розгорнути/згорнути усі елементи або тільки поточний. Меню також має клавіатурну підтримку.
  • Список у довідниках - у стандартизованих довідниках тепер можна сортувати список рядків за будь-якою колонкою в обидва напрями (при відкритті довідника автоматично сортується за кодом). Колонки можна міняти місцями та розширяти/звужувати за бажанням. Крім того, текст рядка, що не поміщається у вікні, показується у підказці (треба навести на такий рядок мишку та трохи потримати). Для зручності додано підкреслення рядку під мишкою.
  • Довідники для S1101209 - у цьому звіті додано ряд специфічних довідників та класифікатор ДК 005-96.
  • Екологічні довідники - у додатках екологічної декларації J/F0302002 (що буде актуальною с 1 січня) додано нові довідники та класифікатори.
  • Перевірка дати у ПН/РК - до податкових накладних та розрахунків коригування додано перевірку дати заповнення (вона повинна відповідати звітному періодові) у вигляді попередження.
  • Вибірковий розрахунок ЄСВ - можливість пропускати таблицю 6 ЄСВ Е04 при загальному розрахунку звіту (корисно у випадку, коли користувач самостійно проставив суми в таблиці 6 і не хоче, щоб вони змінювалися). За це відповідає галка "Розрахунок таблиці 6" праворуч на панелі інструментів відкритого звіту.

Виправлено:

  • Сірі профілі - помилка, за якої у деяких випадках коректні профілі позначалися програмою, як "сірі" та недоступні.
  • Передача РК через сервер ДФС - помилка, що вказувала на порожній ЄДРПОУ у назві документу.
  • Прийняття РК через сервер ДФС - помилка, за якої Соната раз за разом намагалася прийняти з серверу обміну ДФС багато технологічних квитанцій (спостерігалося для ключів АЦСК "Україна").
  • Висота списку документів - помилка некоректного розрахунку висоти списку різних документів (звіти, накладні тощо) у випадку застосування фільтру (порожні місця знизу списків).
  • Оновлення списків накладних - при відкритій сторінці виданих чи отриманих накладних відповідні документи не одразу відображалися в них після отримання пошти чи імпорту.
  • Друк через PDF - виправлено неможливість друку незбереженого документу; виправлено помилку, за якої при друці поточного документу могли друкуватися також всі інші відкриті звіти.
  • Консолідація квартального Д5 - помилка за якої під час консолідації квартального Додатку 5 до декларації з ПДВ перенос даних відбувався не зі всіх податкових накладних.
  • Пошук сертифікатів - помилка "The connection to the server is not active" під час автоматичного пошуку сертифікатів на серверах АЦСК.
  • Період J0108101 - помилковий період подання звіту J0108101.
  • Прийняття ПН/РК зі шлюзу - помилка "В текстовом комментарии обнаружен недопустимый знак" під час прийняття деяких накладних та розрахунків зі шлюзу ДФС у відповідь на запит.
  • Звітність ДКС - помилки у розрахунку та перевірці звіту S2601001.
  • Звітність ДФС - помилка "Format '% ' invalid or incompatible" при перевірці звіту J/F06009; помилка вибору особи з довідника у звіті J01828.
  • Обмін ПН між філіями - при обміні ПН між філіями за допомогою пошти у деяких випадках код філії ігнорувався.
  • Код ДПІ у профілі - помилка "Некоректний запит пошуку податкової інспекції" при відкритті властивостей профілю у деяких випадках.

Змінено:

  • Довідники - повністю перероблено систему довідників Сонати; вони стали однотипними, більш функціональними та гарнішими. До кожного довідника (окрім співробітників та контрагентів) додано миттєвий фільтр або пошук, контекстне меню, реакцію на клавіатуру.
  • Список накладних - у списках виданих та отриманих накладних колонка "ЄДРПОУ" замінена на "ІПН" для більшої інформативності.

Перейти до сторінки завантаження

Альтернативне посилання для завантаження оновлення

Посилання для завантаження зі стороннього ресурсу

Щось Ви перемудрили зі списками виданих накладних.

1.Маємо 50+ накладних, натискаємо "згорнути всі" - зникає вертикальний скролбар, а в екран влазить тільки 23шт. Краще поверніть як було. 2.При виділенні мишою накладних у списку будь-який необережний рух курсора вгору ПРИ НАТИСНУТІЙ лівій кнопці виливається у виділення всіх накладних починаючи від тої по якій цілилися, і аж до найпершої вгорі. 3. І загалом прохання РЕТЕЛЬНІШЕ тестувати ПЗ перед релізом, адже баги в такому ПЗ впливають на робочий процес.

Євген#6734
  1. При створенні профіля вибираю поштову скриньку все зберігається нормально, але у списку всіх профілів клітинка з поштою пуста, потім заходжу у налаштування профіля і нічого не змінюючи натискаю кнопку ОК, після цього у переліку всіх профілів уже відображається пошта. У версії 13.3 було аналогічно...
  2. Для бухгалтерів які ведуть декількох підприємців (підприємств) було б зручно, якби при створенні профілю вставлялися автоматично інспекції ДФС і ПФУ такі самі, як при створенні попереднього профілю (а при необхідності бухгалтер зможе вибрати іншу інспекцію з довідника). Все-одно більшість бухгалтерів мають підприємців у одному районі, на мій погляд.
Вiталій (адміністратор)

dpdemz
1. Є проблема, виправимо.
2. Не відтворилося. Рух курсору з натиснутою лівою кнопкою виділяє тільки ті елементи, по яких "пройшовся" курсор.

Євген
1. Справді, відсутнє своєчасне оновлення списку, виправимо.
2. Спробуємо зробити.

  1. Не відтворилося.

Ймовірно через те, що дії я виконував послідовно: спочатку пункт1. , а потім, коли список зіпсований, вилазить помилка з виділенням. Вірогідно вони якось пов'язані. І навздогін ваш інтерфейс погано масштабується: якщо вікно зробити достатньо вузьким, то написи напливають один на одного вставте опис до зображення

Після оновлення на вкладці "Податкові накладні"після натиснення кнопки "згорнути всі" зникає панель прокрутки!

Олексій Доронін (партнер розробника)

Сьогодні повинна вийти нова версія, яка вирішить проблему зникнення панелі прокрутки

Вiталій (адміністратор)

ваш інтерфейс погано масштабується: якщо вікно зробити достатньо вузьким, то написи напливають один на одного

Іншим виходом було обмежити звужування програми. Ми вирішили поки цього не робити.

Після оновлення на вкладці "Податкові накладні"після натиснення кнопки "згорнути всі" зникає панель прокрутки!

Виправиться у 0.14.1.

Відповісти у темі

Відповісти

Технічна підтримка: support@sonata.biz.ua