Припинення підтримки ключів ЦСК "ІВК"

Вiталій (адміністратор)

Згідно з наказом Міністерства Юстиції України №821/5 від 27.05.2014 скасовано акредитацію та сертифікати ЦСК "Інфраструктура відкритих ключів" ("ІВК").
У зв'язку з тим, що свідоцтво даного ЦСК було визнано нечинним, "Соната" припиняє підтримку електронних ключів від ЦСК "ІВК" з 1 травня 2015 р.

Власники таких ключів можуть ознайомитись зі списком акредитованих на даний момент центрів сертифікації та оформити нові ключів у одному з них, якщо він підтримується нашою програмою.

Оленка

Спасибо,что сообщили. А главное заблаговременно, заранее. решение на которое вы ссылаетесь аннулировано http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/39679064 остальные программы поддерживают эти ключи.

Наше предприятие парализовано из-за такого заблаговременного поведения Сонаты. Сотрудники Соната видели какими ключами пользуются их лицензионные клиенты, и просто клацнули рубильником (спустя 11 месяцев), вместо предупреждения об отключении. В данном случае бал передаем в пользу М.Е.Doc. Также уже можно было изменить страницу http://sonata.biz.ua/help/mozhlyvosti_sonaty.html где написано "•підтримка електронних ключів різних центрів сертифікації (ПрАТ "ІВК");". Также прошу прокомментировать аннулированное решение http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/39679064

ivanyushchenko.lena

Всім відомо і це неоднорозово на всіх форумах пояснювалось. Будте обрежні с компаніею ІВК. Достатньо подивитися на сайт згаданої компанії. Рейдерськи захвати, судові рішення ... Подивиться про цю компанію в реестрі, там рішень виконань аж 4 штуки ))). Комусь треба щось пояснювати. В країні йде війна, мабуть нема кому розібратися , чому компанія без лицензій працюе на цому ринку. Вихід з ситуації бачу достатно простий, або за безплатними ключами , або в медок за 2000 грн.

Оленка

Сегодня с ИВК-ми ключами через Медок- Онлайн сдала два отчета. ДФС все приняло. Обидно,но прийдеться уйти в облачный Медок.

Валерій, Павло (партнер розробника)

Взгляните на ситуацию с другой стороны: у ИВК нет аккредитации и ЦЗО в любой момент может аннулировать технологические сертификаты ИВК, и тогда сертификаты, выданные ИВК клиентам перестанут работать вообще в любом ПО

Вiталій (адміністратор)

решение на которое вы ссылаетесь аннулировано http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/39679064

Це рішення не виконано, оскільки у реєстрі Мінюста акредитація ІВК все ще скасована. З технічної сторони (яка нас і стосується) до уваги береться результат, а не постанова суду.

Также уже можно было изменить страницу http://sonata.biz.ua/help/mozhlyvosti_sonaty.html

Вже змінено.

Соната - автономне ПЗ, взаємодія котрого із "зовнішнім світом" проявляється шляхом відправки/отримання звітів/квитанцій. Програма буде працювати з тими ключами доти - доки її не оновити. Тому для буденних справ її можна і далі використовувати протягом якогось часу (чи до критичних змін у формах звітності, чи способах їх передачі), котрого буде достатньо для оформлення нових безкоштовних ключів.

Не згоден з Мйк, в даному випадку дані сертифікати видалені з шлюзу Сонати, відправляти не Сонатою не пробували.

Кому цікаво, то можна відправити за допомогою івк-звітність, на сайті нова версія 1.2.4.7, вчора відправив 1дф і отримав всі квитанції. На мою думку поки держ установи працюють з сертифікатами івк, ставити палки в колеса своїм клієнтам не логічно, бо залишитесь без них.

Вiталій (адміністратор)

в даному випадку дані сертифікати видалені з шлюзу Сонати

У Сонати немає шлюзів.

office#7657

Мйк - "Соната - автономне ПЗ, взаємодія котрого із "зовнішнім світом" проявляється шляхом відправки/отримання звітів/квитанцій. Програма буде працювати з тими ключами доти - доки її не оновити....."

Так и есть - Мйк хорошую мысль подал, спасибо.

Кстати, я сначала думал что Соната не работает в офлайн режиме, оказывается работает без подключенного интернета, пока не нужно отправлять отчеты.

Игорь.

office#7657

Віталій Міхов: " "Соната" припиняє підтримку електронних ключів від ЦСК "ІВК" з 1 травня 2015 р."

Не правильно написали - нужно было написать "Соната" без запобігання своїм користувачам зупинила підтримку...

Игорь.

Оксанчик

Интересно,что ссылаются на постановление годичной давности.А что же вы год делали? Почему поддерживали ключи, набирали клиентов? А теперь вдруг такими законопослушными решили стать? Даже ДФС,которая цепляется за любую возможность усложнить жизнь бизнесу, не имеет претензий к этой аккредитации ! Нельзя так относиться к своим пользователям!

verchuk17

В любом случае это полоное безобразие - отключить поддержку, не предупредив клиентов. И ветка эта появилась уже после того, как начались возмущения на форуме. У меня был простошок: ну не могут все тут же все бросить и поехать получать новые ключи, особенно если ехать надо в другой город. Хорошо хоть, что есть чем заменить Сонату - Медок-онлайн принял ключи без проблем и все отправилось и принялось. Так что пока пока ключи ИВК работают, буду пользоваться Медок-онлайн. А вы из за такого отношения как минимум одного клиента уже потеряли...

Виталий Осийчук (партнер розробника)

Шановні друзі! Подивитись треба реально на речі. Мало того, що у них немає акредитації, але якщо Ви зайдете на сайт ДФС за посиланням http://sfs.gov.ua/businesspartner (для того, аби перевірити надійність Вашого ділового партнера достатньо знати його код ЄДРПОУ або ж точну його назву. Введіть відому Вам інформацію в одне з полів і наша система здійснить пошук по ряду баз даних, доступних для публічного використання і повідомить Вам про результати пошуку. Увага! З 11.07.2014 оновлення інформації на сайті щодо стану розрахунків платника податків з бюджетом ( про наявність заборгованності ) відбувається ЩОДЕННО, крім вихідних та святкових днів, після проведення розрахунків зведених показників в центральній базі даних за результатами ПОПЕРЕДНЬОГО банківського дня.) та перевірите свого парнера то побачите повідомлення : Станом на 01.05.2015 щодо платника податків ПРАТ "ІВК" наявна інформація: «ПЕРЕБУВАЄ НА ОБЛІКУ В ОРГАНАХ ДОХОДІВ ТА ЗБОРІВ» та Станом на 07.05.2015 платник податків має податковий борг та відповідно до пункту 88.2 статті 88 Податкового кодексу України у органів державної податкової служби виникло право податкової застави на майно такого платника. Що ще треба нашим колегам, які користуються ключами ІВК. Мало того, що ця компанія не платила ЗП своїм робітникам, вона і податки не платить. Це про щось говорить. Дуже велика надійность парнера і таке повідомлення на сайті уже більше року. Перш, чим заключати договір с парнером поцікавтесь його станом: як правовим так і фінансовим.

Виталий Осийчук, справа навіть не в надійності чи ненадійності ІВК.Справа у ставленні до Ваших клієнтів.Я не заходжу кожного дня на Ваш форум (при всій повазі, просто так на це немає часу), тільки якщо виникають якісь проблеми.Ви ж при запуску програми або при оновленні могли дати якесь повідомлення про це завчасно?Я дізнаюся про те, що Соната не підтримує ключі ІВК ранком 8 травня.Як я маю вирішити це питання на вихідних?Стан рохрахунків, надійність партнера - чому я маю це перевіряти, якщо щодня реєструю по 100 ПН (через 1с звіт, через Сонату здаю дрібних ФОПів)і ніяких проблем не виникає.Ще 20 квітня здавала ЄСВ -все нормально.Тобто, за Вашою логікою, мені щодня перевіряти наявність податкового боргу по своїм ЦСК, для того, щоб здавати звіти?Я купила ключі ІВК в червні 2014 року, в червні 2015 я б і стала перевіряти щось, а так Ви просто ПІДСТАВИЛИ своїх клієнтів. Вибачте за емоційність, плюс до всього і шлюз сьогодні вже не працює...

office#1548
12.05.2015, 13:37 (Відредаговано: 05.02.2020, 09:56)

Добрый день: Виталий Осийчук, Віталій Міхов, Валерий Середа, Павел Трепов! А если купить у вас лицензию (юридична особа 500.00 1 рік) на ПЗ "Соната" ключи АЦСК "ИВК" будут работать? Спасибо.

P.S. И нашел сайт https://sonatazvit.com.ua/ это Ваш продукт? Была год назад подобная рассылка от Ваше "дилера":

Добрий день. Будемо перевіряти дану інформацію. Можливо це один з наших дилерів. Але слід зазначити, що безкоштовною Сонатою можна буде користуватися обмежений проміжок часу (Для тестування). Дякуємо за інформацію.

Технічна підтримка програми Соната support@sonata.biz.ua

28.10.2014, 11:33, **@**.: > Добрый день. Получил ссылку на клон вашего продукта. > > From: Ліцензійна програма СОНАТА безкоштовно! > > Sent: Tuesday, October 28, 2014 9:23 AM > > To: **@**.> > Subject: Отримайте ЛІЦЕНЗІЙНУ програму СОНАТА безкоштовно! > > Ви маєте ключі ЕЦП але не знаєте що з ними робити? > Користуєтесь неліцензійним МЕДКом для здачі ЕСВ? > А всі місячні і квартальні звіти робите в "Податковій звітності"? > Постійно скачуєте самі поновлення, встановлюєте їх, імпортуєте та експортуєте звіти з однієї програми в іншу… > > Тоді моя пропозиція для Вас. > > Пропоную Вам БЕЗКОШТОВНО отримати ліцензійну програму СОНАТА для підготовки та здачі звітів в електронній формі. > > Використайте всі можливості ліцензійної програми СОНАТА! Вам не потрібно буде користуватись іншими програмами! Не потрібний безкоштовний МЕДОК для формування звітів по ЕСВ. Не потрібна "Податкова звітність" для формування квартальних звітів. Не потрібно нічого експортувати, зберігати, імпортувати знову. > > Все дуже просто. Всі звіти формуються, перевіряються і відразу передаються однією програмою СОНАТА! > > Для отримання ліцензійної програми СОНАТА від вас непотрібно ніяких коштів і попередніх оплат. > Скачайте програму СОНАТА з наступної адреси: http://sonata.biz.ua/download/sonata_setup.exe > Надішліть мені листа на адресу 2014sonatazvit@gmail.com > Вкажіть свій код ЄДРПОУ (для Юридичних осіб) або ідентифікаційний номер (для Фізичних осіб - підприємців), назву підприємства та контактний номер мобільного телефону. > > Обов'язково спробуйте! Вам сподобається. > СОНАТА, на даний час, найзручніша програма для роботи з податковою звітністю. > > Обов'язково допоможу: > - з установкою програми, > - з початковим налаштуванням профілю, > - з першим створенням та відправкою звітів. > > Юрій. > тел. 099-092-95-37 > 2014sonatazvit@gmail.com

Вiталій (адміністратор)

А если купить у вас лицензию (юридична особа 500.00 1 рік) на ПЗ "Соната" ключи АЦСК "ИВК" будут работать?

Ні.

Усі легальні "безкоштовні" варіанти повної Сонати мають на увазі демо-ліцензію на 1 місяць. Усі інші варіанти - обман.

strojmash

Ув. Соната, вы теряете клиентов! Задумайтесь!

Відповісти у темі

Відповісти

Технічна підтримка: support@sonata.biz.ua